Red dot award

Internasjonal design-pris for dobbelthjul av kunststoff

Firmaet Blickle fra Rosenfeld overbeviste ekspertpanelet på 40 personer for Red Dot Award i 2014: En utmerkelse for Move, det nye dobbelthjulet av kunststoff, for sin utsøkte designkvalitet.

I den aktuelle designkonkurransen diskuterer og vurderer internasjonale eksperter totalt 4815 innleveringer fra 53 land. MOVE ble tildelt den ettertraktede Red Dot-kvalitetsprisen i kategori produktdesign.

Ingeniører fra bedriften i Schwaben har utviklet det nye hjulet i samarbeid med et designbyrå. Slik ble form og funksjon kombinert på en optimal måte. Hjulbanen av termoplastisk polyuretanmaksimal som reduserer støynivået til et minimum, sørger for maksimal kjørekomfort. For å oppfylle de hygieniske kravene til medisinbransjen i tillegg, finnes hjulet både som rustfri variant og som elektrisk ledende utførelse.

Den økende etterspørselen etter nylonhjul gjorde at Blickle investerte i sin egen plastproduksjon. Og denne strategien lønner seg. Omsetningen har i de siste årene steget jevnt. Ikke minst bekreftet også designprisen markedets positive mottakelse av dobbelthjulet av kunststoff. 7. juli 2014 feires avslutningen av den internasjonalt anerkjente produktkonkurransen i Essen: Utdeling av Red Dot Awards. På vinnerutstillingen av Red Dot Museum presenteres kunststoff-dobbelhjulet i fire uker til et bredt publikum. Deretter inngår hjulet i husets permanente utstilling.