70 år med mobilitet

Blickle feirer 70-årsjubileum 

Blickle feirer 70-årsjubileum i år under mottoet "70 Years Home of Mobility". Men hva betyr 70 år med mobilitet? Blickle muliggjør mobilitet over hele verden fra sitt hovedkvarter i Rosenfeld. Historien til hjul- og hjulprodusenten går tilbake til 1953. På den tiden delte Wilhelm Sülzle opp sin lille jernvarefabrikk i tre uavhengige selskaper under sønnene og svigersønnen Heinrich Blickle, far til dagens administrerende direktør Reinhold Blickle. Det nystiftede selskapet Blickle overtok produksjonen av trillebårhjul av jern. Det forble imidlertid ikke slik lenge, og i løpet av flere tiår utviklet selskapet seg til å bli verdensledende innen hjul og trinser. Fem pilarer støtter denne suksessen: et engasjert team, et verdensomspennende salgsnettverk, et bredt produktspekter, tillitsfulle kunder og høy produksjonskompetanse.

Hjem for over 900 ansatte i Rosenfeld

Hver dag kommer og går mer enn 900 ansatte på hovedkvarteret. For mange av dem har Blickle blitt et stykke hjem. Målet deres er å finne opp hjulet på nytt sammen hver dag og skape stadig nye, innovative mobilitetsløsninger. Til tross for økende internasjonalisering sysselsetter Blickle de fleste av sine ansatte i Rosenfeld og legger stor vekt på kvalitet "Made in Germany". Men hva betyr egentlig "Made in Germany"? Strengt tatt er dette begrepet bare en opprinnelsesbetegnelse. Men for oss betyr "Made in Germany" mer. Det er et løfte som Blickle gir sine kunder. For å kunne tilby hver kunde den riktige løsningen - og på høyeste kvalitetsnivå, kombinerer Blickle 70 år utviklings- og produksjonskunnskap med 70 års kundeorientering. Målet er å aldri stå stille, men å holde mobilitetsverdenen i bevegelse.

Hjem for 20 internasjonale salgsselskaper

Med totalt 20 internasjonale salgsselskaper og eksport til over 120 land har Blickle utviklet seg til å bli en global aktør og verdensmarkedsleder innen hjul og trinser. Mer enn 300 ansatte i selskapets egne salgsselskaper i Europa, Nord-Amerika og Asia-Stillehavet samt handelspartnere over hele verden danner et unikt salgsnettverk for produktene som produseres i Rosenfeld. Takket være det toppmoderne logistikksenteret ved hovedkvarteret kan 8 000 typer hjul og trinser leveres umiddelbart fra lager og ytterligere 12 000 innen to til tre dager.

Hjem for 30 000 hjul og trinser i standardserien

De ulike bruksområdene for hjul er like mangfoldige som de 30 000 produktene i standardsortimentet. Om det er innen intralogistikk, materialhåndtering, maskin- og anleggskonstruksjon, mobilt utstyr og apparater av alle slag eller imedisin- og hygienesektoren, oppfyller Blickle hjul et bredt spekter av krav. Blickle tilbyr produkter laget av forskjellige materialer med lastekapasiteter på opptil 100 tonn. Hvis det ikke finnes noe passende hjul i standardsortimentet, tar ingeniørene gjerne på seg nye utfordringer.

Hjem for 70 000 kunder over hele verden

Blickle er en pålitelig partner for mer enn 70 000 kunder fra industri og handel over hele verden. Blickle tilbyr sine kunder et omfattende utvalg av rådgivningstjenester, enten via kontaktpersoner eller live-chat på nettstedet. CAD-filer i fem formater er også tilgjengelig der. Dette gir kundene muligheten til å integrere produktene i designet på forhånd. I Norge lanseres det ny nettbutikk i løpet av 2023 noe som vil gjøre det enda enklere å handle; kundene får naturligvis også sine individuelle betingelser i den nye nettbutikken. Ved å implementere et nytt produktinformasjonsstyringssystem har Blickle også skapt grunnlaget for enkel levering av alle elektroniske produktdata. Dette gjør det mulig å gjøre individuelle e-kataloger inkludert alle data, bilder og priser tilgjengelig på e-innkjøpsplattformer.

Hjem for høy produksjonskompetanse 

For Blickle er det viktig å ikke hvile på tidligere suksesser. Videreutvikling av eksisterende materialer, bruk av toppmoderne maskiner og kontinuerlig optimalisering av produksjonsprosesser står i høysetet - og alt dette gjøres sentralt på ett sted. Med en svært høy vertikal produksjonsbredde samler vi bevisst kompetanse og erfaring på vårt hovedkvarter og sikrer dermed korte avstander. Dette gjør det mulig for oss å reagere raskt og fleksibelt på kundeforespørsler og å tilby internasjonale kunder høy produktkvalitet med korte leveringstider. Salg, design, utvikling og produksjon jobber hånd i hånd. De har tilgang til de mest moderne designprogrammene samt produksjons- og testprosesser. Et av høydepunktene ved hovedkvarteret i Rosenfeld er det nye kundekompetansesenteret. Med toppmoderne testfasiliteter og en av de mest moderne testbanene i verden gir det nå enda flere muligheter til å teste Blickle-produktene.

Historien fortsetter å bli skrevet

Selskapets kurs fortsetter å bli satt for fremtiden gjennom generasjonsskiftet: Dr. Sarah Blickle-Fenner og David Blickle ble utnevnt til administrerende direktører for Blickle Group i 2021 etter å ha jobbet for selskapet i flere år. Mens Dr. Sarah Blickle-Fenner leder den internasjonale salgs- og markedsføringsorganisasjonen sammen med sin far Reinhold Blickle, er David Blickle som maskiningeniør ansvarlig for områdene produksjon, innkjøp og teknologi. Dermed vil Blickle forbli familiedrevet også i fremtiden. Både med generasjonsskiftet og med de to nye bygningene, som vil bli offisielt innviet i 2023, er vi tydelig forpliktet til Rosenfeld-lokasjonen. Byggingen av et nytt topp moderne produksjonsanlegg for polyuretan på 24 000 kvadratmeter vil øke produksjonskapasiteten i dette produktsegmentet med mer enn 100 prosent, noe som gjør Rosenfeld-fabrikken til det største produksjonsanlegget for hjul i verden. Det arkitektonisk tiltalende administrative bygget gir plass til flere arbeidsplasser, et kundekompetansesenter og den nye bedriftsrestauranten. Alt i alt ser Blickle positivt på fremtiden og takker sine kunder, ansatte og leverandører for 70 års lojalitet.