Fokus på sikkerhet

Blickles hjul forbedrer arbeidssikkerheten i industrielle miljøer

Et trygt arbeidsmiljø er en grunnleggende rettighet på arbeidsplassen. Blickles hjul og trinser gir et betydelig bidrag til å øke arbeidssikkerheten. Hjulene bidrar til sikker transport og sikker nedbremsing, samt en sikker parkering av lasten minimeres de viktigste årsakene til arbeidsulykker.

Muskel- og skjelettplager er den vanligste årsaken til sykefravær og frafall i arbeidet, og koster samfunnet mer enn 255 milliarder hvert år (Skogli, Theie, Stokke, & Lind, 2019) dette utgjør omkring 30 prosent av sykefraværstilfellene (NAV, 2017a) For et selskap innebærer dette at prosesser stopper opp og de gjenværende ansatte belastes mer, noe som også øker risikoen for ulykker og ytterligere sykefravær.

Dessverre er transportutstyr med for høy start- og rullemotstand ofte årsaken til sykdomsrelatert fravær i form av muskel- og skjelettplager. Blickle deler de potensielle farene i intralogistikk inn i tre områder i henhold til bevegelsestilstand: Bevegelse, bremsing og parkering. I alle disse situasjonene bidrar hjulene til å øke arbeidssikkerheten.

En tralle eller vogn i bevegelse kan utgjøre ulike farer. Et hjul utstyrt med fotbeskyttelse gir beskyttelse mot skader forårsaket av hjulet eller gjenstander som slynges ut. Fotbeskyttelse kan velges som tilbehør til mange av Blickles svingbare- og faste hjulserier.

Blickle ErgoMove im Einsatz

For å forhindre arbeidsulykker er det også viktig at brukeren av en tralle til enhver tid har kontroll mens trallen er i bevegelse. Med trommelbremsede hjul fra Blickle, i motsetning til konvensjonelle bremsesystemer, kan hastigheten på vognen også reduseres mens vognen er i bevegelse. I tillegg tilbyr Blickle et bredt utvalg av svingbare og faste hjul med dødmannsfunksjon for å øke personbeskyttelsen ytterligere. Dødmannsbremsen har en bremsekraft på over 600 Newton. I utgangsposisjonen er bremsene lukket og frigjøres først når de brukes aktivt. Innen elektriske drivsystemer bruker Blickles ErgoMove-serie  elektromekaniske dødmannsbremser. Takket være den automatiske bremseutløsningen ved hjelp av en sensorhåndregistrering på betjeningshåndtakene, er det bare mulig å bevege vognen hvis operatøren har begge hendene aktivt på vognen. Når et håndtak slippes, bremser vognen umiddelbart. Nødstopp funksjonen forhindrer i tillegg trykk- og klemskader og oppfyller dermed de høyeste sikkerhetsstandardene.

Arbeidssikkerhet er ikke bare i fokus når lasten flyttes og bremses, men også når den er parkert. Her kommer de omfattende systemene fra Blickle inn i bildet. Disse er enten integrert direkte på hjulene som hjul- og dreieskivelåser eller så kan det også monteres direkte på enheten, for eksempel bremseføtter. De kan sammenlignes med en klassisk jekk og skiller seg ut ved at de avlaster transportutstyret uten å løfte det. Når låseføttene aktiveres, genereres et kontakttrykk på rundt 600 Newton mellom utstyret og bakken. De sørger dermed for et sikkert fotfeste selv med tung last. Låsekraften forblir alltid konstant, uavhengig av den faktiske belastningen.

Blickle har en elektrisk ledende versjon for nesten alle hjul i sitt sortiment, spesielt for beskyttelse mot elektrostatisk utladning. Det beskytter mot smertefulle elektrostatiske støt og følsomme elektroniske transportvarer mot skader. På denne måten støtter Blickle også produsenter av elektrisk og mekanisk utstyr med å overholde det europeiske direktivet ATEX (ATmosphère EXplosible).