Elektrisk-drivverkskonsept

Blickle er vinneren av "handling award 2015"

Elektrisk drivverkskonsept overbeviser fagjuryen

Allerede for andre gang tildelte handling-redaksjonen sammen med messearrangøren P.E. Schall prisen "håndtering award". Konkurransen retter seg mot alle produsenter innen mekaniske, elektriske og mekatroniske løsninger for fabrikkautomasjon og optimalisering av interne prosesser.

En uavhengig jury av bransjeeksperter har kåret Blickles elektriske drivverkskonsept til vinner av kategorien "Lagring, plukking, håndtering og transport".

Blickles elektriske starthjelp er et modulært drivsystem for en rekke transportutstyr og trucksystemer. Enheter med en totalvekt på inntil to tonn kan settes i bevegelse lekende lett.  
Den høye skyvekraften opp til 120 daN tillater en arbeidsbesparende oppstart av transportenheten/trucken. På grunn av mye lavere kraftinnsats sammenlignet med manuell skyving, reduseres operatørens fysiske belastning ved intern materialtransport vesentlig. Dette forebygger muskel- og skjelettlidelser og reduserer dermed kostnadene for sykefravær. Ikke bare med hensyn til demografisk utvikling blir temaene ergonomi og helse på arbeidsplassen stadig viktigere.
Blickle starthjelp kjennetegnes i tillegg av en intuitiv og brukervennlig betjening med en meget høy sikkerhetsstandard.

Systemet tillater inntil 500 oppstarter ved fulladet batteri. Videre kan batteriene lades rekuperativt under slepedrift via styringen. Derfor må det kun unntaksvis etterlades via en lader.  

Bruk av avanserte merkekomponenter (motorer, styringer, betjeningselementer, batterier) resulterer i svært høy pålitelighet og et drivsystem med et svært godt pris-ytelse-forhold.