Svingbare hjul for tung belastning fra Blickle

Langt foran – i både belastningskapasitet og hastighet  

Hjul kan generelt deles inn i to ulike grupper: Svingbare hjul og faste hjul. Svingbare hjul har en vertikal svingegenskap som sikrer enkel manøvrering av maskiner og apparater. En svingkrans kobler den svingbare gaffelen til festeelementet. Svingbare hjul kan om nødvendig leveres med ulike bremseanordninger for å blokkere hjulets roterende bevegelse og/eller den svingbare gaffelens svingbevegelse.

Det skilles mellom følgende typer bremser:

  • bremsesystemer med låsing forover («stop-top», «rad-stop»)
  • bremsesystemer med låsing bakover («stop-fix», manuell «rad-stop»)
  • stasjonære bremsesystemer («ideal-stop», «central-stop»)

Sammen med festemåtene kan optimal versjon velges basert på bruksområde. Svingbare hjul for tung belastning har vanligvis platefeste, men i spesielle tilfeller kan det være fornuftig med et feste med tapp eller hull for bolt.

Alt er mulig – standard- og spesialløsninger

Svingbare hjul for tung belastning leveres også i en rekke varianter. Belastningskapasiteten til svingbare hjul for tung belastning er opptil 30 000 kg, hjuldiameteren er opptil 500 mm og maksimum byggehøyde er 675 mm. På kundens forespørsel kan Blickle også produsere kundetilpassede spesialløsninger for bruksområder rundt om i verden. Et lite utvalg av spesialløsninger som allerede er implementert, finnes under Suksesshistorier.

I tillegg til bruksområder som innebærer tung belastning, brukes svingbare hjul for tung belastning også i høye hastigheter på opptil 25 km/t. Sammenlignet med svingbare hjul i segmentet for lett belastning eller i transportteknologi, er de laget spesielt solide for å kunne flytte til tider svært tung last. Svingbare hjul med to hjul, såkalte dobbeltmonterte hjul, brukes også på dette feltet. Vanlige bruksområder er industrivogner, monterings- og transportsystemer eller innendørs og utendørs installasjoner av mange ulike typer.

Alle hjul for tung belastning fra Blickle testes i henhold til testbetingelsene i relevante DIN-forskrifter. Dvs. ved 4 km/t i henhold til DIN EN 12532, ved høyere hastigheter i henhold til DIN EN 12533.

Svingbar gaffel – stabil konstruksjon

På grunn av ulike bruksområder og krav til svingbare hjul for tung belastning, tilbyr vi forskjellige gaffelserier som er forskjellige i konstruksjon og egenskaper. Her finner du en oversikt over de enkelt seriene med svingbar gaffel i utvalget for tung belastning:

Serie Beskrivelse Gaffel Spesialegenskaper Bruksforhold
LK  LK-serien: 
svingbar gaffel av presset stål, variant for tung belastning med festeplate (LKR-serien med hull for bolt)
For hjul-Ø: 65–200 mm
Belastningskapasitet opptil 600 kg
Deler i sterkt presset stål, dobbelt kulelager i svingkransen og med stabil senterbolt (hjul-Ø 125x50 – 200 mm).

Forlenget levetid og lettkjørt gange takket være den spesielle dynamiske Blickle-monteringsmåten som brukes til svingkransen. Også tilgjengelig i varmebestandige og korrosjonsbestandige varianter.

  • LIK-serien: varmebestandig
  • LKX-serien: korrosjonsbestandig
  • LIKX-serien: varme- og korrosjonsbestandig
Manuell innendørs bruk
LUH
LUH-serien:
svingbar gaffel av presset stål, lukket variant for tung belastning med festeplate
For hjul-Ø: 125–200 mm
Belastningskapasitet opptil 1.000 kg
Deler i sterkt, presset stål, kulelager med firepunktskontakt i svingkrans, herdede lagerseter Optimal absorbsjon av vertikale og horisontale krefter på grunn av firepunkts lager i svingkransen. Svært motstandsdyktig mot støt og slag. Jevne rulleegenskaper takket være monteringsmåten som brukes til svingkransen. Forlenget levetid Manuell innendørs og utendørs bruk. Spesielt egnet for støvete og skitne omgivelser.
LH
LH-serien:
svingbar gaffel av presset stål, designet for tung belastning med festeplate (LHZ-serien med tapp / LHD-serien – svingbar gaffel og dobbeltmonterte hjul)
For hjul-Ø: 65–250 mm
Belastningskapasitet opptil 900 kg
Deler i sterkt, presset stål, gaffel for tung belastning og festeplate, dobbelt kulelager i svingkransen, fire herdede lagerseter, svært stabil senterbolt

Motstandsdyktig mot støt og slag, minimal slitasje under høy belastning.

Også tilgjengelig med fjærer (LHF-serien)
Egnet for høye hastigheter i forbindelse med hindringer. Primært til innendørs bruk.
LO

LO-serien:
svingbar gaffel i sveiset stål for tung belastning, med festeplate (LOD-serien – dobbelmonterte hjul og svingbar gaffel)
For hjul-Ø: 125–250 mm
Belastningskapasitet opptil bis 1200 kg

Solid stålsveisekonstruksjon, dobbelt kulelager i svingkransen, fire herdede lagerseter, med smørenippel, med sveiset og svært stabil senterbolt Også tilgjengelig i varmebestandig variant (LIO-serien) Spesielt motstandsdyktig mot støt og slag. Egnet for høye hastigheter i forbindelse med hindringer. Primært til innendørs bruk.
LS
LS-serien:
svingbar gaffel i sveiset stål svingbar gaffel, svingkrans for tung belastning, med festeplate (LSD-serien – dobbelmonterte hjul og svingbar gaffel)
For hjul-Ø: 80–620 mm
Belastningskapasitet opptil 20.000 kg
Spesielt robust stålsveisekonstruksjon, med aksial-rullelager DIN 711 og konisk rullelager DIN 720 i svingkransen, med smørenippel , med sveiset og svært sterk senterbolt.

Egnet for hastigheter på opptil 25 km/t. Motstandsdyktig mot støt og slag. Også tilgjengelig med fjærer.

  • LSFN-serien: med stålfjær
  • LSFE-serien: med elastomerfjæring
Egnet for høye hastigheter i forbindelse med hindringer. Primært til innendørs bruk.
LPFE
LPFE-serien:
svingbar gaffel for tung belastning med spiralfjær i polyuretan, med festeplate
For hjul-Ø: 100–150 mm
Belastningskapasitet opptil 500 kg
Robust stålkonstruksjon, smidd del for tung belastning, med forseglede, livstidssmurte konisk rullelagre i svingkransen. Patentert platefjærkonstruksjon for enestående fjærdemping. Egnet for høye hastigheter i forbindelse med hindringer. Primært til innendørs bruk.

Det riktige svingbare hjulet for tung belastning for ethvert bruksområde

De svingbare gaflene beskrevet ovenfor, kan kombineres i så å si enhver situasjon med de forskjellige hjulene for tung belastning. Også her er hjulene egnet for forskjellige bruksområder, avhengig av hjulbane.

Polyuretanhjulene imponerer for eksempel med høy kutte- og rivebestandighet, lav rullemotstand og høy dynamisk belastningskapasitet og er svært skånsom mot gulvoverflaten. Det skilles mellom seriene Blickle Extrathane, Blickle Besthane, Blickle Besthane Soft og Blickle Softhane, som blant andre egenskaper har ulik Shore-hardhet.

Styrbare hjul for tung belastning i støpt nylon eller polyamid er på den annen side svært støtbestandige og har spesielt høy belastningskapasitet. De er spesielt egnet for jevne overflater, og brukerne setter pris på lettkjørte egenskaper og svært lav rulle- og svingmotstand. Med LSSD-GSPO 500K er det for eksempel mulig å oppnå en belastningskapasitet på 30 000 kg. Dette oppnås med et firepunkts svinglager, slike som vanligvis er installert i minigravere.

Hjul for tung belastning med elastisk eller superelastisk massiv gummibane og stålfelg er et alternativ til svingbare gummihjul for tung belastning. Denne serien for tung belastning garanterer punkteringsbestandighet, vedlikeholdsfri drift under normale bruksforhold og god stabilitet med presis styring sammenlignet med luftgummidekk.

Hvis høy belastningskapasitet er nødvendig, vil det beste valget være hjul for tung belastning av massiv stål. Med disse er ikke belastninger på opptil 15 000 kg noe problem. Hvis du i stedet er ute etter svingbare hjul for bruk ved høye temperaturer, tilbyr Blickle varianter med hjul i grått støpejern for tung belastning. Disse kan brukes ved omgivelsestemperaturer på opptil 270 °C.

Takket være forskjellige mekanismer som den patenterte platefjærkonstruksjonen, en robust fjærstruktur med stålfjær eller innebygd elastomerfjæring, imponerer svingbare hjul for tung belastning med fjæring med fjærings- og dempingsegenskaper som er egnet for det aktuelle bruksområdet. Dette sikrer at sensitivt gods ankommer målet trygt, til tross for eventuelle ujevnheter på underlaget.

Til slutt må vi også nevne minihjulene for tung belastning. Selv om belastningskapasiteten ikke kan sammenlignes med tidligere nevnte hjulserier, er belastningskapasiteten på opptil 350 kg fremdeles svært imponerende for hjuldiameteren på 35 til 65 mm og den totale høyden på 52 til 90 mm. Kompakthjul kombinerer lav byggehøyde med høy belastningskapasitet. Med dobbeltmonterte svingbare hjul kan belastningskapasitet mer enn dobles. Du finner en oversikt over kompakthjulene i nettkatalogen.

Nedenfor finner du et sammendrag av hjulene for tung belastning med forskjellige hjultyper og produktspesifikke egenskaper:

Har du mistet oversikten over alle de svingbare hjulene for tung belastning? Da kan kanskje Blickles produktfinner hjelpe deg. Du kan filtrere etter produktspesifikke egenskaper og på den måten redusere det store utvalget til bare noen få, relevante produkter. Kontakt oss gjerne på telefon, vi er behjelpelig med å finne det riktige hjulet for deres bruk.