Hjul fra Blickle

Blickle styrehjul og svingbare hjul for ethvert bruksområde

Blickle baner

Begrepet «hjul» brukes til et stort utvalg produkter. Styrehjul kan være syntetiske, gummierte, fjærbelastede eller laget av rustfritt stål, bare for å nevne noe. Begrepet brukes ofte som henvisning til ulike typer svingbare hjul. Et svingbart hjul er et hjul montert i en svingbøyle. Et hjul kan også være et passivt hjul som ikke drives når det brukes på en transportvogn med elektrisk drift. Begrepet brukes ofte for styrehjul som brukes innen maskin- og systemteknikk eller transportbåndsystemer. Eksempler er offshore-kraner, rulletrapper, tappesystemer, reolmatere og industriporter.

Svingbare hjul for fleksibilitet

Svingbare hjul har en vertikal svingegenskap som sikrer enkel manøvrering av maskiner og apparater. De brukes på en rekke områder: fra intralogistikk til maskin- og systemteknikk, medisinsk sektor, matvareproduksjon og møbler. Hjulene må oppfylle en rekke spesifikke krav, avhengig av sektor og bruksområde. I henhold til standarden for hjul er svingbare hjul delt inn i tre ulike kategorier: hjul for lett belastninghjul for transportvogner og hjul for tung belastning. I henhold til DIN EN 12526 brukes hjul for lett belastning ved hastigheter opptil 3 km/t, transporthjul ved hastigheter opptil 4 km/t og hjul for tung belastning ved hastigheter høyere enn 4 km/t.

I tillegg til belastningskapasitet spiller banen ern avgjørende rolle når man skal identifisere hvilke belastningshjul som er egnet for hvilke formål. De ulike banene har en rekke ulike egenskaper som gjør dem mer egnet for bestemte forhold. Polyamidhjul er for eksempel bruddsikre og lettkjørte på glatte overflater. Hjul med elastisk massiv gummibane har presis styring, har lavt støynivå og er skånsomme mot gulvoverflaten. Polyuretan hjulserien har lav rullemotstand og fremragende styrke mot opprivning. Institute of Health and Ergonomics tildelte kvalitetsseglet for «ergonomisk produkt» til de internt utviklede polyuretanbanene Besthane og Besthane Soft. Begge disse seriene har ekstremt lav starte-, rulle- og svingmotstand, som sikrer at så å si ingen energi går tapt når hjulene er i bevegelse. Dette gjør det mye lettere å skyve og trekke en tralle.

En oversikt over de ulike banematerialene er tilgjengelig her:

Produktfinneren kan også hjelpe deg å finne det beste produktet etter dine spesifikasjoner. Bruk filtre til å innskrenke utvalget av hjul og velg produktet som oppfyller dine krav!

Styrehjul – små, men kraftige

Styrehjul har hjuldiametere fra 25 til 125 millimeter, og er vanligvis ganske vanskelige å se mellom annet utstyr. Arbeidet de utfører, er imidlertid vesentlig. Disse hjulene kan håndtere last på opptil 400 kg. Blickle har seks ulike serier tilgjengelig, med et stort utvalg materialer til hjulkropper og hjulbaner. Styrehjul brukes ofte i skinner eller styrekanter på grunn av den vertikale og horisontale stabiliteten. De kalles derfor styrehjul. Men hvis disse hjulene er under konstant belastning over lang tid, kalles de også for løpehjul. Disse brukes for eksempel i transportbånd- og kransystemer. Elektrisk ledende og korrosjonsbestandige varianter av begge styrehjultypene er også tilgjengelig i standardutvalget. Til oversikten over styrehjul.

Alle styrehjul er også tilgjengelige i Blickle-butikken. Har du ikke registrert deg ennå? Følg denne lenken!

Aktive og passive

Systemer med elektrisk drift gjør det enklere å flytte kjøretøy. De reduserer de fysiske belastning på brukeren i tillegg til å gjøre logistikkprosesser mer fleksible og ergonomiske. Generelt finnes det to typer hjul – passive og aktive. Blickle-utvalget har hjul for kjøretøy med et stort utvalg hjulbaner for å dekke dine behov.

Hvis du er interessert i elektrisk drevne hjul, kan du ta en kikk i brosjyren for ErgoMove-systemet med elektrisk drift.

Kvalitetsprodukter laget i Tyskland

Kvalitet ligger i kjernen av alt vi gjør. Vi er en av de få produsentene som lager alle produktene i Tyskland. Alle Blickle-hjul gjennomgår en omfattende rekke av tester med mange ulike systemer i testlaboratoriet for å sikre at de oppfyller de høye kravene vi har til kvalitet. Vi bruker testbenker for belastning opptil 5,5 tonn, utstyr for testing av materialer, destruktiv testing og testkabinetter for klimaeksponering, alt i samsvar med DIN EN 12527-12533. De mange test- og kontrollstasjonene integrert i de helautomatiske produksjonslinjene våre, sikrer at vi opprettholder det høye kvalitetsnivået som forventes fra Blickle.

Spesialløsninger – Blickle-tilpasning

Hvis du ikke finner det mit über 30.000 Artikeln weder die passende svingbare hjulet eller styrehjulet du er ute etter, i det omfattende standardutvalget med over 30 000 produkter, vil vi gjerne utvikle en spesialløsning for deg. Vi samarbeider med deg for å utvikle det optimale hjulet som dekker alle dine behov. Vi har over 65 års erfaring på dette feltet og en merittliste med daglige forbedringer og innovasjoner, så du kan stole på ekspertisen til designerne våre. Blickles prisbelønte spesialløsninger brukes over hele verden. Intern bearbeiding gjør det enkelt for oss å lage spesialløsninger.

Er du ute etter noe som må oppfylle et sett av spesifikke krav? Send oss en forespørsel eller kontakt oss på telefon, så finner vi den perfekte løsningen for deg!