Små komponenter som setter stor ting i bevegelse

Blickle-styrehjul for transportteknologi og sorteringssystemer

Transport- og sorteringssystemer i logistikksentre og på flyplasser må oppfylle strenge krav. Operatørene forventer at de er pålitelige med minimal nedetid, samtidig som de krever enda høyere hastigheter og belastningskapasiteter. Blickle leverer et stort utvalg av styrehjul for disse bruksområdene, som takket være den høye kvaliteten og de enestående mekaniske egenskapene oppfyller selv de strengeste kravene.

Kurér-, ekspress- og pakkeleveringsbransjen er i rask vekst. Dette skyldes i stor grad økningen av netthandel, som er rekordhøy. Kunder forventer også raskere levering enn noensinne, og levering samme dag er nå en vanlig forespørsel. Dette legger press på tjenesteleverandørene innen bud-, ekspress- og pakkeindustrien, samt transportør og sorteringssystemer i deres spredte logistikksentre.

Internasjonale flyplasser står overfor en lignende situasjon, med transportvolumer og passasjerantall i stadig økning. Alle passasjerer forventer selvsagt at bagasjen deres skal nå frem til riktig fly eller bagasjebånd raskt og smidig. Dette krever mye av transport- og sorteringsteknologien. Den eneste måten å håndtere denne utfordringen på, er med avanserte systemer.

Spesialisert ned til minste detalj

Moderne transport- og sorteringssystemer er svært spesialiserte, der hver detalj er skreddersydd til spesifikke bruksområder. Den prosessen starter med å velge passende styrehjul. Disse små komponentene sørger for at varene kan flyttes lett og smidig i en rekke transportteknologisystemer, som dem som brukes i logistikksentre, på flyplasser, i produksjonsindustrien og i gruvesektoren. Eksperter differensierer mellom to typer styrehjul: Den første typen er festet til komponenter for å holde dem på sporet. I dette tilfellet er kontakt mellom hjulet og styreanordningen ofte kort, men hyppig. Løpehjul er et annet alternativ. De bærer en spesifikk og konsekvent belastning lenge, og finnes for eksempel i transportsystemer for bagasje eller pakker.

«Hjulene er underlagt en rekke krav fordi de brukes til så mange ulike bruksområder,» forklarer Maximilian Hoffman, produktsjef hos hjul- og trinsespesialisten Blickle. «Trykkbelastning og eksterne faktorer varierer betydelig etter hvordan de brukes. Forholdene i et bagasjesorteringssystem på en flyplass er tross alt fullstendig annerledes enn dem i et materialtransportsystem i gruveindustrien.»

Høy kvalitet eller kostnadseffektivt

Derfor har Blickle utviklet en omfattende portefølje av styrehjul som passer perfekt til det de skal brukes til. De er tilgjengelig i en rekke størrelse, materialer og belastningskapasiteter. Kvalitetsløsninger med stål- eller nylonfelg anbefales for høye hastigheter og tung belastning – som FTH ogFSTH-serien. Hjulene bruker baner laget av den allsidige polyuretan-elastomeren Blickle Extrathane®. De har følgende egenskaper:

  • lavt støynivå
  • lav rullemotstand
  • skånsom mot gulv
  • svertefri
  • høy slitasjebestandighet

Seriene FPOB serien har bane laget av polyuretan-elastomeren Blickle Besthane®, som gir svært lav rullemotstand og høy dynamisk belastningskapasitet- Den ble konstruert for bruksområder med ugunstige forhold og er hydrolysebestandig. Dette betyr at regelmessig kontakt med fuktighet ikke fører til økt slitasje, som er tilfelle med andre materialer. Nylonfelgen er korrosjonsbestandig, i motsetning til stål- eller aluminiumsfelger. Dette gjør dette styrehjulet spesielt egnet for utendørs bruk.

Blickle leverer også en rekke kostnadseffektive styrehjul, som FPO-serien. Denne serien har høy belastningskapasitet og eneståede kjemisk bestandighet i tillegg til å være svært allsidig. Banen er laget av bruddsikker og lettrullende nylon. Seriene FPTH inkluderer hjul med myk termoplastisk polyuretanbane. Disse er spesielt stillegående og hydrolysebestandige, noe som gjør dem svært egnet for utendørs bruk.

Nye Vulkollan®-hjul i standardutvalget

Ett nytt tillegg til Blickles produktporteføje er FSVU-serien med bane laget av Vulkollan®. Fordelene med dette materialet er lav rullemotstand, høy dynamisk belastningskapasitet og lavt støynivå. I tillegg til å være svertefrie og skånsomme mot gulv er hjulene og trinsene også egnet for tung belastning i høye hastigheter og over terskler. Hvis imidlertid standardutvalget ikke er tilstrekkelig, har Blickle også spesialisert seg innen utvikling og produksjon av spesialløsninger.