Trygg flytting av tung last

Omfattende portefølje av hjul for tung belastning

Både på flyplassen og i produksjonshallen er det ofte nødvendig med spesialplattformer for transport for å flytte svært tunge laster. Det er avgjørende å ha riktige underliggende komponenter. Robuste hjul er nødvendig for å få flyttet «de store tingene». Blickle har en omfattende portefølje av hjul for tung belastning som kan håndtere last på opptil 100 tonn.

Et nytt flaggskip innen hjul for tung belastning er dobbelthjulet for tung belastning i sveiset stål, LSSD-GSPO 500K, med en belastningskapasitet på opptil 30 tonn. Det er utstyrt med hjul for tung belastning i støpt nylon, som har lav rulle- og svingmotstand, spesielt på glatte gulv. Hjulet for tung belastning har et kompakt design i tillegg til å skille seg ut gjennom ekstremt høy stivhet. Svingkransen som brukes her, er spesielt robust og har et firepunkts svinglager.

Vanlige bruksområder for hjul for tung belastning er:

  • reolmatere
  • industrivogner
  • monterings- og transportsystemer

For å sikre en smidig transport uten støt og at frakten når målet uten skader, er også hjul med fjæring tilgjengelig. Disse har glimrende fjærings- og dempings egenskaper og er spesialdesignet for det aktuelle bruksområdet. På kunders forespørsel kan det lages løsninger som er spesialtilpasset det aktuelle bruksområdet. «Når det gjelder bruksområder med tung belastning, støter vi stadig på utfordringen ved å kombinere svært høy belastning med kompakt design», rapporterer Thomas Zimmer, leder av designavdelingen for hjul for tung belastning hos Blickle. «Kundene våre vektlegger viktigheten av et høyt nivå av brukskomfort. Derfor ser vi at trenden beveger seg bort fra stålhjul og støpte hjul og mot hjul med polyuretanbane, som også bidrar til å beskytte gulvet.»

Tilpassede løsninger for luftfartsbransjen

Ett eksempel på dette er Blickle LSD-SETH-hjulene for tung belastning i sveiset stål, spesialversjoner med en utvidet aksel for nøyaktig posisjonering av den trebente stativjekken under flyet, brukt på HYDRO-stativjekken med en kapasitet på 110 tonn. Som bransjeleder har HYDRO utviklet produkter og prosjekter for produksjon og vedlikehold av fly og motorer i over 50 år. I områdetutstyr for bakkestøtte muliggjør selskapets trebente jekker spesielt økonomisk og svært effektiv vedlikehold av fly, og dekker hele spekteret innen luftfart med en kapasitet på mellom to og 210 tonn. «Kundene tauer de trebente stativjekkene over lange avstander og i høye hastigheter, enkelte ganger over dårlig underlag til arbeidsstedet», sier Pamela Lanzillotti, leder for forretningsenheten for utstyr for bakkestøtte hos HYDRO. «Det var derfor var vi på utkikk etter spesialhjul med lav rullemotstand, og endte opp med å utvikle en spesielt egnet løsning i samarbeid med Blickle.»

Firedobbelt hjul for bruk med modulære transportsystemer

I et annet bruksområde innen luftfart var Blickles firedobbelte hjul for tung belastning i sveiset stål den riktige løsningen. Klienten ønsket et svingbart hjul med fotbeskyttelse for transport av tunge og sensitive flykomponenter, som også kunne fjerne småstein og annet rusk fra banen. Fordi lasten flyttes manuelt, var det også viktig med lav rullemotstand. Blickle utviklet et hjul for tung belastning i sveiset stål med en robust svingkrans for dette bruksområdet. Den relativt lave byggehøyden åpnet for høy gaffelstabilitet. Ved å bruke fire hjul per hjul, spres belastningen over et større område slik at de ruller lettere. For å oppnå lav rullemotstand brukte Blickle en støpt felt med bane laget av Blickle Extrathane®, høykvalitets polyuretanelastomer, som også beskytter gulvet. Hjulene ble utstyrt med en fotbeskyttelse for å beskytte mot skader forårsaket av hjulene eller av gjenstander som kastes opp i luften. En skrape laget av polyuretan skyver også småpartikler unna og sikrer en smidig og jevn kjøring.
Til suksesshistorien

Et firedobbelt hjul for tung belastning med fjæring ble utviklet av Blickle-ingeniører for bruk i modulære individuelle transportsystemer som flytter last på opptil 500 tonn. For å fordele belastningen over et større område måtte Blickle-kunden ha støttehjul for transportsystemene i tillegg til drivhjulene. Hver av disse måtte ha en belastningskapasitet på fem tonn, og måtte være fjærbelastet for å kompensere for humper. Hjulet for tung belastning som ble spesialdesignet for kunden, hadde to polyuretanfjærer og fire grå støpejernshjul med Blickle Besthane® polyuretanbane, og oppfylte kravene til ønsket bruksområde fullt ut.

Drivhjul for tung belastning har svært høy belastningskapasitet

Drivhjulet for tung belastning med Blickle Extrathane® polyuretanbane setter også nye standarder. Det bærer opptil 100 tonn, nesten 25 prosent mer enn fire individuelle hjul. I tillegg til den høye belastningskapasiteten tilbyr Blickle-løsningen mer sikkerhet med mindre installeringsinnsats fra kundens side. På grunn av den optimale fordelingen av kraft kan også en tynnere hjulaksel brukes, noe som betyr ytterligere kostnadsbesparelser.
Til suksesshistorien

Vil du vite mer om egenskapene til hjulene for tung belastning? Klikk her for å åpne den animerte presentasjonen vår!