Stillegående for støyreduksjon

Blickle-hjul kan redusere støyutslipp i betydelig grad

For mye støy kan gjøre deg syk – en vanlig problemstilling på arbeidsplassen. For store støyutslipp kan skade hørselen din og det autonome nervesystemet. En rekke tiltak kan bidra til å dempe problemene, for eksempel å bruke stillegående hjul på transportvogner i industrielle og kommersielle omgivelser. Vi tilbyr en rekke forskjellige versjoner med en spesiell slitebane spesielt for dette formålet.

Ifølge det tyske føderale miljøvernbyrået "gjelder retten til liv og fysisk integritet som er garantert i den tyske grunnloven, uten begrensning i alle situasjoner – og omfatter ansatte på jobben." Dette gjenspeiler imidlertid ikke situasjonen i den virkelige verden helt nøyaktig: Ifølge en rapport publisert av det føderale departementet for arbeid og sosiale saker var det rundt 13 000 rapporterte tilfeller av støy fremkalte hørselstap i Tyskland i 2017. 6 849 av disse sakene ble bestemt å være arbeidsrelaterte.

Det føderale miljøvernbyrået anbefaler å implementere en rekke forskjellige tiltak for å redusere støy. Disse omfatter "tekniske tiltak ved kilden og stillere arbeidsmetoder." Det sistnevnte kan oppnås ved bruk av løsninger som ved første øyekast ikke ser ut til å ha noen direkte forbindelse med støyreduksjon – som å bruke hjul med spesielt lite støygenerende slitebane på transportvogner. "Man bruker ofte høylytte hjul med hard slitebane, fordi man tror at mykere slitebane har lavere lastekapasitet og høyere kjøremotstand," forklarer Matthias Hellstern, produktsjef hos Blickle. Dette er faktisk ikke tilfelle, illustrert ved de spesielle materialene i selskapets portefølje, som alle har vist sin verdi i en rekke forskjellige brukssituasjoner. "Folk undervurderer ofte innvirkningen hjulene har. Men de har faktisk en betydelig innflytelse på støyutslipp under varetransport", sier Hellstern. Avhengig av vognen og varene som transporteres, kan støyen fra hjulene økes mange ganger.

Supermyk slitebane

Blickles serie med myk gummi "SoftMotion" passer perfekt for brukssituasjoner der driftskomfort, støtdemping og betydelig støyreduksjon kreves. Den spesielle slitebanen av høykvalitets elastisk massiv gummi glir mykt og rolig over gulvet. Dette kan være spesielt nyttig ved bruk av servicevogner eller ved transport av komponenter som er følsomme for støt. I kombinasjon med en slitebane med 55 Shore A-hardhet sikrer den tykke slitebanen av høykvalitets elastisk massiv gummi og en spesialtilpasset kontur lave nivåer av rullemotstand og stillegående drift. ALBS-serien kan også brukes til å redusere støynivåer og sikre ekstremt høye nivåer av driftskomfort. Den ekstra tykke slitebanen og den avrundede overflaten på en Blickle Besthane® Soft slitebane gjør det mulig for ansatte å flytte transportvogner smidig og stille. Hjulene i ALBS-serien er motstandsdyktige mot varmeoppbygging under dynamisk belastning og er spesielt egnet for høyhastighetsformål.
Mer informasjon om Besthane® Soft

Også egnet for sensitive miljøer

Harde og høylytte hjul brukes ofte innen mat- og hygienesektoren. Seriene våre POTHS og POBS kan på den annen side håndtere store belastninger i sensitive hygieniske områder med et redusert lydnivå og eksepsjonell høy driftskomfort.

Blickles hjulserie POTHS består av en tung og stabil nylonfelg og en slitebane laget av termoplastisk polyuretan. Den myke slitebanen har hardhet 80 Shore A, gode støtdempende egenskaper og gir lave nivåer av rullemotstand. Dette reduserer støynivået som produseres under transport og sikrer behagelig drift med lave vibrasjoner. Den kjemisk bundne forbindelsen mellom slitebanen og felgen gir høy belastningskapasitet og betydelig rom for kompresjon. POTHS er svertefri og bevarer gulvet.

Blickles hjulserie POBS er en premiumløsning for hygieniske bruksformål. Disse hjulene har en spesielt tykk slitepute laget av mykt, reaksjonsstøpt premium Blickle Besthane® Soft polyuretan, som er støpt på en nylonfelg. Dette gir lave nivåer av rullemotstand, utmerket driftskomfort med stillegående bruk og god gulvbeskyttelse, selv i sensitive miljøer. Disse hjulene er også hydrolyse- og korrosjonsbestandige. I tillegg har de et ekstremt høyt nivå av kjemisk bestandighet mot et bredt utvalg av aggressive stoffer.

Stille over brosteinene

De stillegående hjulene har allerede vist sin verdi i en rekke ulike scenarioer – som situasjonen et tradisjonelt tysk bakeri befant seg i. Scenarioet: En av bakeriets filialer i sentrum av byen forårsaket mye støy når cateringvognene skulle rulles over brosteinene klokken halv fem om morgenen. Ledelsen kontaktet oss for å finne et alternativ til de vanlige, mindre robuste hjulene med ekspanderfeste som de tidligere brukte for å redusere støyutslipp.
Til suksesshistorien

Klare fordeler for glassprodusenter

Løsningene våre viste seg også populære hos verdens største glassprodusent, som holder til i Frankrike. Hver dag produserer gruppen over 4,3 millioner høykvalitets krystall- og glassvarer ved 5 fabrikker over hele verden. De bruker 250 lasteplattformer på hjul for å overføre produktene fra ovnene til ulike lagringssteder for etterbehandling og utsending. Hver av disse plattformene kan transportere opptil 1,5 tonn varer. Det er imidlertid en rekke hindringer: Gulvet har knust glass og rester av plastfilm i visse områder. Høye støyutslipp oppstod som et resultat av ulike friksjonspunkter mellom hjulene og filmrestene, som ofte viklet seg rundt hjulakslene. Kunden hadde også problemer med brudd på grunn av at produktene falt i bakken eller slo mot hverandre under transport. Det franske selskapet henvendte seg til oss i søket etter et alternativ.

Et av produsentens krav var at transportenhetenes monteringshøyde måtte beholdes. Vi gjorde noen mindre endringer i vognens utforming og anbefalte fjærede hjul for tung belastning. De elastiske massive gummihjulene med "Blickle EasyRoll" jevn rullekvalitet kombinert med den ekstremt robuste fjærede gaffelen i LSFN-serien løste alle utfordringene glassprodusenten stod overfor. De kraftige hjulene demper effektivt alle støt som oppstår, og reduserer støynivået betydelig. En ekstra trådbeskyttelse hindrer filmrester som kan ligge rundt, fra å vikle seg rundt hjulakslen og dermed føre til at den låser seg.