Blickle investerer i polyuretan

Økt produksjonskapasitet for baner med høy ytelse

Det blir stadig mer populært å bruke polyuretanbaner på hjul og trinser. Disse polymer-elastomerne har en rekke fordeler. De er skånsomme mot gulv, stillegående og oljebestandige. Blickle har flere tiår med erfaring innen utvikling og produksjon av hjul med støpt polyuretanbane. Firmaet har mange ulike varianter som har etablert seg selv i mange sektorer og bruksområder. For å dekke det økende behovet for elastomer vil Blickle utvide produksjonskapasiteten og drive en av verdens største produksjonsanlegg for polyuretanhjul.

Blickle Besthane® premium polyuretan

Tilgjengeligheten og funksjonaliteten til transportvogner og beholdere er i stor grad avhengig av kvaliteten på hjulene og trinsene de bruker. Banen har også innvirkning på brukskomfort og håndtering. I over 20 år har Blickle utviklet og produsert følgende polyuretanbaner internt:

  • Softhane®
  • Besthane® Soft
  • Extrathane®
  • Besthane®

Besthane® er premiumversjonen av polyuretan i Blickles utvalg, og er en hard polyuretan-elastom. 92 Shore A-banen har lav start- og rullemotstand og er hydrolysebestandig. Hjul med Besthane®-bane er svært motstandsdyktig mot varmedannelse under dynamisk belastning, og er derfor spesielt egnet for høye hastigheter. 92 Shore A Extrathane® var den første polyuretanen i Blickles produktutvalg, og er nå firmaets standard polyuretan. Den er spesielt bestandig mot kutt og opprivning. Besthane®®- og Softhane®-baner kom en liten stund senere. Den siste er en myk polymer-elastomer med spesielt høyt nivå av vibrasjonsabsorbsjon og er svært skånsom mot gulvoverflaten. Blickle lanserte så Besthane® Soft, det myke og hydrolysebestandige alternativet til Besthane®. Hjul med denne banen gir god trekkraft og støysvak drift. De er også svært motstandsdyktige mot varmedannelse under dynamisk belastning. Dette gjør dem godt egnet for høye hastigheter, som i Blickles systemer med elektrisk drift.
Du finner mer informasjon i brosjyren vår!

Et nytt tilskudd: Vulkollan®

I tillegg til polyuretanhjul med baner utviklet internt av Blickle, produserer firmaet også hjul med Vulkollan®-bane for å dekke et økt behov i markedet. Denne banen er et perfekt supplement til resten av Blickles produktutvalg. Disse 92 Shore A-hjulene gir høy dynamisk belastningskapasitet og god trekkraft for drivhjulsystemer. Takket være de glimrende mekaniske egenskapene brukes disse hjulene primært som drivhjul i transportsystemer.

Spesialist innen tilpassede løsninger

Blickle mener at etterspørselen etter polyuretanhjul vil fortsette å øke. Det varierte produktutvalget omfatter:

Spesialpolyuretan for høy dynamisk og mekanisk belastning samt antistatiske varianter og varianter med optimert rullemotstand avrunder produktutvalget. Tilpassede produkter med høye krav til belastningskapasitet spiller en stadig større rolle i firmaets virksomhet. David Blickle, medlem av ledergruppen, beskriver firmaets visjon som følger: «Vi leverer ikke bare standardhjul og -trinser, vi er mer en spesialist på tilpassede løsninger. Til tross for det store utvalget vårt på 30 000 standardprodukter, får vi et enormt antall forespørsler om tilpassede produkter fra kundene våre hver eneste dag. Vi setter stor pris på å samarbeide med dem for å gjøre disse produktene til en realitet.»

Skreddersydde løsninger er Blickles spesialitet. «Tilpassede løsninger er vår styrke. Den omfattende ekspertisen til ingeniørene våre gjør det mulig å utvikle og optimere polyuretanprodukter for spesifikke bruksområder. Teamene våre med erfarne designere, kjemikere og testingeniører vet nøyaktig hvordan de skal skape perfekte produkter for å oppfylle kundenes behov. Vi kan endre egenskapene til produktene ved å justere prosessparametere eller formler. Det gir oss mulighet til å lage den ideelle banen for ethvert bruksområde,» forklarer David Blickle.
Til våre spesialløsninger

Avansert produksjonsteknologi

Blickle trenger stor produksjonskapasitet på grunn av det omfattende utvalget av produkter og det økende antallet tilpassede løsninger. Blickle gjennomfører proaktive tiltak for å hindre flaskehalser i produksjonen. «Vi må bruke avansert produksjonsteknologi og øke kapasiteten slik at vi kan forbli fleksible som svar på kundenes forespørsler, og levere produkter av høy kvalitet med kort leveringstid,» sier David Blickle før han legger kortene på bordet: Blickle planlegger å bygge et nytt polyuretanproduksjonsanlegg for å legge til rette for flere muligheter i fremtiden. Den banebrytende seremonien for det nye anlegget er planlagt i midten av 2020. Denne utvidelsen vil gi Blickle et av verdens største produksjonsanlegg for polyuretanhjul, og gir selskapet mulighet til å optimere verdi og logistikkstrømmer.

Vulkollan® er et registrert varemerke for Covestro Group.