Små komponenter som setter store ting i bevegelse

Blickle-styrehjul for transport- og sorteringssystemer

Transport- og sorteringssystemer i logistikksentre og på flyplasser må oppfylle strenge krav. Operatørene forventer at de er pålitelige med minimal nedetid, samtidig som de krever enda høyere hastigheter og belastningskapasiteter. Blickle leverer et stort utvalg av styrehjul for disse bruksområdene, som takket være den høye kvaliteten og de enestående mekaniske egenskapene oppfyller selv de strengeste kravene.

Gepaeckband_Foerdern_Sortieren_350px 

Bud-, ekspress- og pakkeservicenæringen vokser raskt. Dette skyldes i stor grad økningen av netthandel, som er rekordhøy. Kunder forventer også raskere levering enn noensinne, og levering samme dag er nå en vanlig forespørsel. Dette legger press på tjenesteleverandørene innen bud-, ekspress- og pakkeindustrien, samt transportør og sorteringssystemer i deres spredte logistikksentre.

Internasjonale flyplasser står overfor en lignende situasjon, med transportvolumer og passasjerantall i stadig økning. Alle passasjerer forventer selvsagt at bagasjen deres skal nå frem til riktig fly eller bagasjebånd raskt og smidig. Dette krever mye av transport- og sorteringsteknologien. Den eneste måten å håndtere denne utfordringen på, er med avanserte systemer.

 

Spesialisert ned til minste detalj
Moderne transport- og sorteringssystemer er svært spesialiserte, der hver detalj er skreddersydd til spesifikke bruksområder. Den prosessen starter med å velge passende styrehjul. Disse små komponentene sørger for at varene kan flyttes lett og smidig i en rekke transportteknologisystemer, som dem som brukes i logistikksentre, på flyplasser, i produksjonsindustrien og i gruvesektoren. Eksperter differensierer mellom to typer styrehjul: Den første typen er festet til komponenter for å holde dem på sporet. I dette tilfellet er kontakt mellom hjulet og styreanordningen ofte kort, men hyppig. Løpehjul er et annet alternativ. De bærer en spesifikk og konsekvent belastning lenge, og finnes for eksempel i transportsystemer for bagasje eller pakker.

«Hjulene er underlagt en rekke krav fordi de brukes til så mange ulike bruksområder,» forklarer Maximilian Hoffman, produktsjef hos hjul- og trinsespesialisten Blickle. «Trykkbelastning og eksterne faktorer varierer betydelig etter hvordan de brukes. Forholdene i et bagasjesorteringssystem på en flyplass er tross alt fullstendig annerledes enn dem i et materialtransportsystem i gruveindustrien.»

Fuehrungsrollen_Foerdern_Sortieren_450px 

Høy kvalitet eller kostnadseffektivt
Derfor har Blickle utviklet en omfattende portefølje av styrehjul som passer perfekt til det de skal brukes til. De er tilgjengelig i en rekke størrelse, materialer og belastningskapasiteter. Kvalitetsløsninger med stål- eller nylonfelg, som seriene FTH og FSTH, anbefales for høye hastigheter og tung belastning. Banen på disse hjulene er laget av den allsidige polyuretan-elastomeren Blickle Extrathane®. De har følgende egenskaper:

  • Lavt støynivå
  • Lav rullemotstand
  • Skånsom mot gulv
  • Svertefri
  • Høy slitasjebestandighet

Serien FPOB bruker en bane laget av polyuretan-elastomeren Blickle Besthane®, som har ekstremt lav rullemotstand samtidig som den kan håndtere betydelige dynamiske belastninger. Den ble konstruert for bruksområder under ugunstige forhold og er hydrolysebestandig. Dette betyr at regelmessig kontakt med fuktighet ikke fører til økt slitasje, som er tilfelle med andre materialer. Nylonfelgen er korrosjonsbestandig, i motsetning til stål- eller aluminiumsfelger. Dette gjør dette styrehjulet spesielt egnet for utendørs bruk.

Hvis hovedfokuset er kostnadseffektivitet, har Blickle en serie av økonomiske løsninger, som FPO-serien. Denne serien har høy belastningskapasitet og eneståede kjemisk bestandighet i tillegg til å være svært allsidig. Banen er laget av bruddsikker og lettrullende nylon. Blickles FPTH-serie av hjul og trinser bruker en termoplastisk polyuretanbane. Disse er spesielt stillegående og hydrolysebestandige, noe som gjør dem svært egnet for utendørs bruk.

Nye Vulkollan®*-hjul i standardutvalget
Et splitter nytt tilskudd til Blickle-utvalget er FSVU-serien med Vulkollan®-bane. Fordelene med dette materialet er lav rullemotstand, høy dynamisk belastningskapasitet og lavt støynivå. I tillegg til å være svertefrie og skånsomme mot gulv er hjulene og trinsene også egnet for tung belastning i høye hastigheter og over terskler. Hvis imidlertid standardutvalget ikke er tilstrekkelig, har Blickle også spesialisert seg innen utvikling og produksjon av spesialløsninger.

 

*Vulkollan® er et registrert varemerke for Covestro Group.