Når mostanden nærmer seg null!

Ny hjul- og trinseserie med optimert hjulbanegeometri

For tøff bruk innen intralogistikken har Blickle utviklet hjul- og trinseserien ALB. Denne overbeviser i kraft av en tynn hjulbane av høy kvalitet med optimert geometri. Hjulene og trinsene er dermed egnet også for høyere hastigheter og muliggjør en enkel håndtering med sin lave rulle- og svingmotstand.

Tydelig redusert rulle og svingmotstand

Serien er laget med tanke på bedriftsintern materialtransport, for eksempel bilbransjen. På grunn av sin høye belastningskapasitet er hjulene ideelle i denne bransjen for bruk på trekkvogner. Blickle-løsningen er også god for manuell håndtering, f.eks. på transportvogner. I forhold til andre hjul med polyuretanbane er rullemotstanden inntil 40 prosent lavere, svingmotstanden nesten hele 60 prosent. Også tunge laster lar seg lett bevege og svinge for hånd. Det bidrar til å utføre arbeider i intralogistikken mer ergonomisk og effektivt.

Hjulene i serien fås i diametere på mellom 100 og 250 millimeter. Hjulbanen består av reaksjonsstøpt polyuretan-elastomer Blickle Besthane® av høy kvalitet. I tillegg til den svært dynamiske belastningsevnen byr materialet på flere fordeler: Det er spesielt skånsom mot gulv, svært slitesterkt og svertefritt. Felgene er laget av robust, støpt aluminium, og har to innpressede kulelagre smurt med langtidsfett. Dermed er hjulene også pålitelige og vedlikeholdsfrie på lang sikt.

ALB-serien også som svingbare og faste hjul

Serien ALB tilbys også som svingbare og faste hjul, både i en middels kraftig og en kraftig type.

På den middels kraftige typen sørger den spesielle Blickle-nitningen av kransen for høy presisjon med samtidig lettkjørt gange, og sørger dermed for forlenget levetid. Denne varianten er egnet til last fra 200 til 500 kilo.

Begge variantene fås i tillegg med ulike bremser eller fotbeskyttelse.