Mer hygiene og sikkerhet i produksjonen

Großküche_Lebensmittelbranche

Næringsmiddelindustrien møter svært strenge krav til hygiene og de må ha god kvalitetssikring. Mangler i produksjonen kan i siste rekke være helseskadelig for forbrukeren. Derfor er prosesser og systemer designet til å møte de høye og spesifikke kravene i industrien - inkludert også for hjulene som benyttes.

Disse brukes for eksempel i produksjonsanlegg samt i transport- og containersystemer. En stor utfordring er det normalt fuktige miljøet samt hyppig rengjøring med sterke kjemikalier: Dette gjør at hjulenes gafler korroderer og det igjen angriper hjulbanen av polyuretan slik at de slites raskere og blir ødelagt. Dette øker risikoen for skade på de ansatte og foringelse av varene.

Motstandsdyktighet mot fuktighet og kjemikalier
POBS-nassHjulene i serien POBS oppfyller de høye hygieniske kravene. Hjulbanen av reaksjonsstøpt premium-polyuretan Blickle Besthane Soft er resistent mot fuktighet og aggressive kjemikalier. Hjulene har svært lav rullemotstand, en høy dynamisk bæreevne med nyttelast på inntil 500 kg. Den tykke og myke hjulbanen sørger dessuten for en komfortabel og støysvak rulling og de etterlater heller ingen spor eller misfarging på kjøreunderlaget. Gaffel for de svingbare eller faste hjulene i denne serien er laget i rustfritt stål og er derfor korrosjonsbestandige og optimalt tilpasset forholdene i næringsmiddelindustrien.

Til hjulserien

Detektierbares Polyamidrad mit EdelstahlfasernIdentifisere fragmenter med metalldetektor
Spesialløsninger etterspørres også i næringsmiddelindustrien. For én kunde er det utviklet spesielle nylonhjul hvor det er iblandet rustfrie stålfibre under sprøytestøping. Dette gjør det mulig for brukeren å oppdage fragmenter ved hjelp av metalldetektorer. Hjulene brukes på vogner som tømmer kjøtt direkte over i prosessanlegget. Dette sørger for at ingen material-fragmenter kan komme inn i produksjonen og ved det garantere et høyere kvalitet sikkerhetsnivå.

Den optimale løsningen for større brukskomfort: Blickles nye POTHS-hjulserieTitel_POTHS_Produkte

Blickles POTHS-hjulserie gir svært høy brukskomfort. Blickle skreddersydde utseendet til denne hjulserien til hygieniske bruksområder og næringsmiddelindustrien. Serien kombinerer hvit felg med blå bane. Dette gjør det enklere å oppdage smuss og skitt og hjelper kundene å oppfylle de strenge hygienekravene i næringsmiddelindustrien. Blickle leverer også korrosjonsbestandige varianter i rustfritt stål. Hjulene er skånsomme mot gulvet og helt svertefrie. Materialer i høy kvalitet sikrer lang brukstid. Hjulet består av en tung og svært stabil nylonfelg og en hjulbane laget av termoplastisk polyuretan. Den myke hjulbanen har en hardhet på 80 Shore A og glimrende støtdempende egenskaper som gir lave nivåer av rullemotstand. Dette reduserer støynivået som produseres under transport og sikrer behagelig drift med lave vibrasjoner. Det lave nivået av rullemotstand gjør det lett å passere hindringer som terskler. Injeksjonsstøpt polyuretanbane er kjemisk forbundet med det robuste navet, slik at hjulet håndterer svært høy sidebelastning.