Optimale styringskvaliteter

Styrehjul fra Blickle for intern transport og maskinteknikk

Blickle_Fuehrungsrollen_184x256px

Enten det dreier seg om rulletrapper og transportbånd, i produksjonsanlegg eller maskinteknikk: På de mest ulike områder sørger styrehjulene for at det som skal bevege seg, faktisk beveger seg. Like forskjellige som bruksområdene, er også de respektive kravene: fra å være korrosjons- og varmebestandig til å være elektrisk ledende eller ha lav rullemotstand og høy nyttelast.

For å møte alle disse kravene, tilbyr Blickle et utvalg styrehjul som omfatter totalt seks produktvarianter. Disse er designet for ulike anvendelser innenfor transportteknologi, samt maskin- og anleggsteknikk. Noen hjul skal belastes hyppig over kort tid, andre hjul belastes mer konstant med jevn vektfordeling. Hjul som brukes utendørs, må tåle temperatursvingninger og ugunstige værforhold. Hvis de kommer i kontakt med vann, kjemikalier og slipemidler, må de være resistente og motstandsdyktige. Ved høye hastigheter kreves dynamisk bæreevne mens elektrisk ledeevne er nødvendig i sensitive sektorer som kjemisk, farmasøytisk eller elektro industri. Lav rullemotstand forbedrer anleggets energieffektivitet og bidrar til å møte dagens miljøkrav.

Til serie

Kieswerk-Foerderanlage_202x135pxRiktig materiale til forskjellige oppgaver
Det store utvalget av spesialutviklede materialer bidrar til å oppfylle de ulike kravene til hjulene. Hjulbanene er laget enten av solid og lett nylonmateriale, polyuretan-elastomer Blickle Extrathane, det dynamiske og svært slitesterke Blickle Besthane eller av termoplastisk polyuretan. Felger er laget av stål, aluminium eller nylon. I tillegg er ulike detaljer tilgjengelige for å dekke spesielle krav, for eksempel rustfrie kulelager, elektrisk ledende hjul, svertefrie hjulbaner eller spesielt varmebestandige hjul. Hver hjulserie leveres i en rekke hjuldiametere, banebredder og belastningkapasiteter. Med dette tilbyr vi et egnet hjul for de aller fleste bruksområder. 

Spesialtilpassede løsninger for spesielle behov

Abfuellanlage-220x146pxSpesial løsninger for spesielle krav og behov er nødvendig. For eksempel er det designet styrehjul for en ny type transportbånd. Disse må kunne forsere kanter på tre millimeters bredde og inntil to millimeters dybde noe som fører til sterke slagbelastninger. I tillegg ruller ikke hjulbanen parallelt med hjulakselen, og dette gjør at standard hjul vil slites ujevnt og utvikle styringskanter. For å møte denne utfordringen, har dette styrehjulet blitt utviklet av det høypresterende materialet. Dette er spesielt sterkt og stivt og kan tåle store belastninger. Hjulet optimaliseres med to kulelager og hjulbanen er tilpasset transportbåndets geometri. Dette sikrer en pålitelig drift og et lavt vedlikeholdsbehov på annlegget.

Dette er bare ett av de mange eksempler på hjul Blickle har utviklet for ulike områder og behov innenfor maskin- og anleggsteknikk.