Alltid en trygg stopp

Blickle utvider sitt sortiment av bremseføtter

Bremseføtter låser transportutstyr og mobile enheter sikkert og pålitelig i parkert stilling. Sammenlignet med en jekk, parkeres vognene ved hjelp av bremseføtter som betjenes enkelt og lett med en fotpedal. Det forrige Blickle-programmet omfattet flere kraftige bremseføtter med stor festeplate som hovedsakelig blir montert på vogner for tung belastning.

På grunn av økt etterspørsel i markedet har Blickle utvidet sortimentet av bremseføtter med flere modeller til bruk på vogner for lettere last - hovedsakelig tilpasset hjuldiametere på 100 og 125 mm som har en mindre festeplate: FF 100-1 og FF 125-1. De kan med fordel brukes i nær sagt alle næringer der det er behov for en låse eller parkeringsfunksjon og spesielt egnet er løsningen for transportvogner i internlogistikk, flyttbare arbeidsbord, vogner brukt i samlebåndsproduksjon, men også for maskiner og vogner med fjærende hjul. Sammenlignet med de vesentlig kraftigere bremseføttene kan samme bremsestyrke oppnås med de nye lettere versjonene. Den maksimale trykkraften som kreves er kun ca 60 kg når bremsefoten monteres i kombinasjon med passende svingbare og faste hjul.

Uavhengig av vognens vekt kan bremseføttene alltid betjenes med et lavt behov for trykkraft. De sørger også for bedre stabilitet på glatte gulv sammenlignet med å ha brems på to hjul som har hard hjulbane.

Som regel kreves det bare én bremsefot pr. vogn eller enhet. Låsing eller parkering gjøres med bare én operasjon, sammenlignet med den klassiske løsningen hvor vognen låses på to låsbare hjul. Ved hyppig bruk spares det betydelig med tid. På et hjulsett med to svingbare hjul og to faste hjul, monteres føttene vanligvis mellom de svingbare hjulene. Bremseføtter egner seg også for hjulsett montert i diamantform eller der hvor faste hjul er montert høyere for buksering. Ved betjening fjærer trykkfoten inn ca.10 millimeter. Dette gjør at vognen og materialet som transporteres, alltid er trygt sikret. De nye versjonene med den svært anvendelige platestørrelsen på 100 x 85 millimeter, kan kombineres med Blickle´s gaffel-seriene LE, L og LK. Flere utførelser er tilgjengelige på forespørsel.

Med de nye modellene tilbyr Blickle nå et bredt spekter av bremseføtter for flere hjulserier. Det utvidede programmet kompletterer fint de innovative logistikkløsningene og sikrer Blickle et forsprang i markedet.

Her finner du hele Blickle-programmet om bremseføtter.